Лошата страна на Коледа - стресът и притеснението

За 7 от 10 жени това е най-напрегнатото време в годината
8
Лошата страна на Коледа - стресът и притеснението
Снимка: Pixabay

Ако сте се събудили днес и сте се почувствали неподготвени за предстоящите големи празници, не сте единствени.

Коледният стрес достига своя пик днес точно в 14.33 ч., когато пазаруването в последната минута и приготовленията за Бъдни вечер и утрешния коледен обяд вече дават своето отражение върху психиката ни, информира Нова тв.

Намирането на място в хладилника за всичката храна и притеснението дали алкохолът ще стигне за всички се прибавят към неволите по Коледа.

На днешния ден жените се оплакват още, че не са опаковали всички подаръци, а огромна част се питат дали децата ще харесат подаръците си.

За съжаление повечето жени обвиняват съпруга или партньора си за тяхното паническо състояние, плътно следвани от свекървата. „Стресът отслабва имунната система и ви прави по-податливи на грипове”, предупреждават експерти. Практиката показва, че дори и най-безгрижните и спокойни жени се превръщат в перфекционистки по Коледа. Учените съветват да правите нещата „достатъчно добри”, а не на всяка цена „перфектни”, за да защитите здравето си.

Според проучване 67% от майките намират Коледа за стресираща, като осем на всеки десет майки казват, че винаги се опитват да направят „твърде много неща едновременно”.

Седем от десет представителки на нежния пол определят коледните празници за най-стресиращото време от годината. Колкото и напрегнати да са жените около празниците, всяка трета признава, че не би се доверила на партньора си в приготовленията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: празникколеда
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От възрастта ли,от какво ли...но и Коледа ,и Нова година ме се струват все по-отегчителни...
7
4
 
1
 
! Отговори
жените имат 9 живота преди 4 години
Точка.
6
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Редно е да напишете и лошите страни на байрямя
5
2
 
11
 
! Отговори
факт преди 4 години
Мразя празници. Стресът и други подобни неща са постоянни спътници на повечето от нас. Мразя и подаръци и себе си най-много от всичко мразя.
4
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Цялата тази истерия Празник Празник , тази демонстрация по медиите на щастие чак е противна и те кара да се чувстваш още по-нещастен -няма елха ,няма гости,няма подаръци ...........Хиляди хора по света са самотни , нямат деца , внуци и приятели , болни , бедни гладни , семейства разпръснати по света ...........
3
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 1 Ми взимам си една пилешка пържола- пека си я на скарата взимам си 2 литра вино и някаква салата там и нека имам притеснения дали съм с компания, сам и как ще се приготвя за ГОЛЕЕЕЕМИЯ празник.***!
2
3
 
7
 
! Отговори
noFreeman преди 4 години
а и на мен... само че аз го чествам, когато го честват православните... на 6-7 януари... днес е някакъв католически празник...
1
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само на мен ли не ми е предколедно?